UN MODEL DE JOC.
El contraatac és una possibilitat més per a buscar el marc contrari, amb la singularitat de la necessitat recuperar el baló primer, per a després contraatacar.
El posicionament de partida evidenciarà quant de terreny volem deixar a les nostres esquenes i quant de terreny volem deixar, en relació a la porteria contrària.
D'ací, sorgixen els tres posicionaments d'eixida per a dissenyar el posicionament defensiu i a través dels quals, volem recuperar el baló i segons on ho vullguem recuperar, el contraatac serà més simple o més complex.
1-Posicionament replegat: L'equip es posiciona en camp propi i a partir d'ací, tracta de robar i aprofitar l'espai, que ha deixat el rival en la seua evolució ofensiva.
Este posicionament es caracteritza per cedir espai al rival, per a després aprofitar-ho i així construir un contraatac, que en la majoria dels casos, haurà de ser elaborat, a causa de la distància, que existix amb la meta contrària.
2-Posicionament plegat: L'equip es posiciona, prenent el mig camp, organitzant-se a partir de ¾. L'objectiu és que el rival avanç fins a topar-se amb nosaltres i així poder aprofitar l'espai deixat en la seua evolució.
El contraatac és menys elaborat perquè la distància respecte a porteria és menor, però l'efecte sorpresa ha de ser major i a la màxima velocitat possible, per a impedir la reorganització immediata.
3-Posicionament avançat: l'equip és posiciona a camp contrari i tracta de robar en l'eixida del rival. L'objectiu és fer-se amb el va belar tan ràpid com seguisca possible per a muntar la contra de manera individual o dual, pel pròxima que està la porteria contrària. Com a handicap, contemplem la gran aglomeració de gent a camp contrari, que impedix aprofitar els espais lliures i d'altra banda, si la línia que roba és la 3a o 2a de pressió, és troba amb poc espai i molta gent per a generar l'efecte sorpresa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario