viernes, 16 de diciembre de 2011

AMUNT VALENCIA


                                      RIVAL MOLT COMPLICAT.
El València s'enfrontarà al Stoke City anglés en el sorteig dels setzens de final de l'Europa League. Els partits es jugaran el 16 de febrer a Anglaterra i el 23 del mateix mes a Mestalla. Si els valencianistes eliminen el seu rival, es mesurarien en octaus al guanyador de l'encreuament entre el PSV i el Trabzonspor, que ve de la Champions, però que va entrar en ella per la sanció al Fenerbahçe per apostes il·legals.
El Stoke City és un sorprenent equip modest que partia en la segona línia de conjunts a evitar. No és un dels grans que a Mestalla volien eludir, com a Porto o Lazio, però és un equip perillós. Practica un futbol ofensiu i destaquen els seus servicis de banda, amb els que trau un gran rendiment.
Els britànics van ascendir a la Premier en 2008 i es van classificar per a l'Europa League la passada campanya perquè en la FA Cup 2010-11 van arribar a la final i el seu rival, el Manchester City, es va assegurar una plaça per a la Champions. El Stoke en Lliga es va classificar en 13é lloc la passada temporada. Va jugar la fase prèvia contra l'equip croat Hajduk Split, vencent en l'anada i en la volta per un marcador de 1-0. Després li va tocar el torn d'eliminar al Thun, classificant-se per a la fase de grups. Una vegada allí, han quedat segons a només un punt del Besiktas en el grup E, per davant del Dinamo de Kíev i el Maccabi Tel Aviv.
Juga en el Britannia Stadium, amb capacitat per a 28.000 espectadors. En la jornada 15 de la Premier van octaus amb 21 punts, i en l'últim partit van guanyar en el seu estadi al Tottenham, quart classificat, per 2-1.
L'última vegada que el València i el Stoke City es van enfrontar va ser en un partit amistós el 28 de juliol del 2004, en pretemporada. Ranieri acabava d'arribar després de la marxa de Benítezy els valencianistes van perdre per 1-0 amb gol de Torrava. En l'actual plantilla no queda ningú que disputara aquells partits, però  el levantinista Pedro López, o també David Navarro, Carboni o Jorge López, entre altres.
Els d'Emery han evitat a dos dels 'cocos', el Porto i l'Ajax, que s'enfrontaran als dos equips de Manchester. El City de Silva contra els portuguesos i l'United contra els holandesos, sengles enfrontaments de categoria.
El Lokomotiv de l'ex levantinista Felipe Caicedo, un altre de què volien evitar a Mestalla, jugarà contra l'Athletic de Bilbao, amb l'anada a Moscou. I l'Atlètic de Madrid jugarà davant del Lazio italià, un altre dels 'cocos'.
L'encarregat de traure les boles ha sigut l'exfutbolista del València Miograd Belodedici, que ha protagonitzat diverses anècdotes, ja que li costava molt obrir les boles en què estaven els noms dels equips.
El quadro d'enfrontaments ha quedat així:
Porto - Manchester City
Ajax Amsterdam - Manchester United
Lokomotiv Moscou - Athletic Club Bilbao
Salzsburgo - Metalist Kharkiv
Stoke City - València
Rubin Kazan - Olympiacos
AZ Alkmaar - Anderlecht
Lazio - Atlètic de Madrid.
Steaua Bucarest-Twente.
Viktoria Plzen-Schalke 04
Wisla Cracovia- Estandard Lieja
Braga-Besiktas
Udinese-PAOK Salonica
Trabzonspor-PSV Eindoven
Hannover 96-Bruges
Legia Varsovia-Sporting Lisboa






No hay comentarios:

Publicar un comentario